Archive

Exhibiton of Marike Farenhorst en Rob Chevallier
in Kulturhus De Brede Blik, Giesbeek

until 28 december 2012

Dat schilderijen en foto’s uitstekend bij elkaar passen bewijzen Rob Chevallier en Marike Farenhorst.
In het Kukturhus de brede Blik in Giesbeek hangen dertig landschappelijke schilderijen en foto’s die elkaar wonderwel versterken.

Marike Farenhorst schildert landschappen en maakt portetten op een eigenzinnige manier. Centraal in haar werk staat intimiteit en kwetsbaarheid en de zoektocht naar innerlijke rust. De landschappen weerspiegelen die rust en ademen een dromerige sfeer. Het kleurpalet is ingehouden en het licht is vaak diffuus.
Diezelfde omstandigheden heeft Rob Chevallier vastgelegd in zijn landschapsfoto’s. Centraal staat een voorliefde voor horizontale lijnen, rust en leegte. De aanwezigheid van de mens in het landschap is vaak voelbaar, maar niet zichtbaar.
Tentoonstelling Marike Farenhorst Giesbeek, 2012
Uitgaande van dezelfde thematiek leveren de combinaties van foto en schilderij zowel boeiende overeenkomsten als contrasten op.  Dit kan zowel betrekking hebben op kleurgebruik, lichtinval of vlakverdeling.  Wat in een beeld ontbreekt, wordt aangevuld door het andere beeld. Zo versterken foto en schilderij elkaar in een bijzonder samenspel.

De foto’s van Rob Chevallier en de schilderijen van Marike Farenhorst zijn tot en met 28 december in het Kulturhus in Giesbeek te zien tijdens de reguliere openingstijden.
Op zondag 16 september is het Kulturhus een van de locaties van de Brede Blik op Kunst Route. Het Kulturhus is dan geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Contact:

Routebeschrijving:

flyer route naar Kulturhus in Giesbeek